miercuri, 20 decembrie 2017

Reduceri la imbracaminte femei

Cand cauti reduceri de preturi la imbracaminte femei, te astepti sa gasesti oferta care sa iti placa, intr-un magazin cu foarte multe oferte si statistic vorbind, asa ar trebui sa fie: ai mai multe sanse...

Ei bine, tot din punct de vedere statistic demonstrat, nu stiu cum se face ca eu imi gasesc intotdeauna produsele potrivite, atat din punct de vedere al pretului cat si din punctul de vedere al calitatii, in magazine care au putin produse.

Spre exemplu, imi cautam, acum dupa sarbatori, blugi femei, cardigane si bluze de femei, in magazine cu sute si mii de produse. Si binteineles ca nu am gasit nimic care sa imi convina, doar am pierdut timpul cautand printre sute de produse, care de care mai scumpe sau mai urate ori de o calitate mai proasta.

Pe un magazin ca RozaShop insa desi nu aveau multe produse, am gasit tot ce mi-a trebuit: cardigane aveau 3 modele insa toate erau frumoase si cu reduceri si la un pret foarte mic. Presupun ca este ca la casatorie, nu trebuie sa ai de ales intre 5000 de barbati, poti sa alegi doar intre 2. Daca il gaesti pe cel potrivit, scutesti si dureri de cap si plimbat si timp :))

Ca preturi si calitate, tot ceea ce am gasit pe acest magazin online, RozaShop, este fara concurenta.

In materie de cardigane spre exemplu, am cumparat acelasi model pe 2 culori diferite: negru si gri. Modelele sunt superbe, arata mult mai frumos pe mine decat in fotografii si materialele par super de calitate. Este a doua oara cand le spal si nu am avut nici o problema. Spun asta pentru ca am cumparat cardigane la un pret dublu, de la alte magazine si dupa 2 spalari, aratau de ziceai ca sunt carpe de praf.

De asemenea, in materie de blugi pentru femei, am cumparat 3 perechi, o pereche de blugi de dama, Hepyek se numesc, cu o culoare superba, un bleu incredibil de frumos, o culoare pe care nu am mai vazut-o de foarte mult timp, nuanta asta. Sunt conici, cu talie inalta si imi stau foarte bine. De asemenea, am mai cumparat si o pereche de blugi de un bleu si mai deschis, spre prespalat, tot conici si tot cu talie inalta si inca o pereche de blugi de dama, negri dar un negru foarte misto, nu ala inchis de tot si stralucitor ci unul mat, superb.

In materie de bluze de dama, mi-am cumparat o bluza alba cu maneca scurta dintr-un material vaporos, foarte frumoasa.

Haideti sa va arat cateva imagini pentru ca cineva spunea ca imaginile fac mai mutl decat 1000 de cuvinte:








joi, 10 august 2017

Recomandari privitoare la achizitia de scoica auto copii

             In privinta articolelor de transport pentru bebe, alaturi de carucioare copii si landouriscaune auto copii, a accesoriilor de carucioare, a inaltatoarelor si a accesoriilor auto ori a marsupiilor si hamurilor de bebe, si scoica auto a devenit de mult timp, un produs care s-a impus pe piata prin utilitatea sa efectiva, de necontestat.

             Exista vreo diferenta de calitate insa, intre o scoica auto si alta ori doar pretul si brandul sunt diferite?

             Cand achizitionati o scoica auto pentru copii, aceasta este prima intrebare care va vine in minte: platesc doar brand-ul si reclama sau produsul mai scump este din punct de vedere calitativ, mai bun?
La aceste intrebari vom incerca pe larg sa raspundem in articolul de fata.
             Dar haideti sa incepem cu...inceputul: ce face diferenta intre produse, in privinta acestor scoici de copii, care sunt elementele care diferentiaza un produs aflat la vanzare in Romania, la peste 1000 de lei, respectiv unul aflat la nici un sfert din pret. Un lucru este sigur: nu sunt la fel. Dupa cum nici trabantul nu este la fel ca Mercedes sau BMW, desi are tot 4 roti si volan.


             Altfel spus, la ce trebuie sa ma uit si sa decid daca este o optiune pe care mi-o doresc, cand achizitionez o scoica de transport pentru bebe/copil, care sunt criteriile pe care trebuie sa le am in vedere pentru a face o achizitie buna, in cunostinta de cauza:

  • tetiere si ham, reglabile.
  • sistem de prindere pe carucioare si mecanism care se actioneaza cu o singura mana. Poate veti crede ca nu este important, insa cand trebuie sa tineti copilul, bibeornul, geanta si sa mai aveti si 2 maini disponibile pentru desprinderea scoicii, o sa va razganditi.
  • aripi laterale cu zona de protectie la impact.
  • ham de siguranta cu prindere in cat mai multe puncte.
  • manere reglabil in multiple pozitii.
  • adaptoare integrate pentru montarea in diverse carucioare / compatibilitate cu cat mai multe carucioare
  • baza curbata pentru leganarea sau hranirea copilului
  • greutate cat mai mica
  • constructie solida
  • sistem de protectia raze UV, insecte, lumina, vant etc.
  • huse si pernite detasabile si lavabile
  • copertina cu fereastra de supraveghere
Acestea sunt cateva din cele mai importante criterii, ce fac diferenta intre un scaun ieftin si unul de o calitate superioara.

Articolele pe care noi vi le recomandam in privinta categoriei scoica auto pentru transport copii, sunt urmatoarele, sortate in ordinea crescatoare a pretului:

joi, 3 august 2017

7 beneficii ale marii asupra bebelusului

Da, cateva zile la mare cu un bebelus poate aduce surprinzator de multe beneficii atat pentru parinti dar si pentru bebelusi.

Daca pleci cu bebelusul la mare - ca proaspata mamica trebuie sa stii ca nu va mai fi ca altadata - nu mai poti lenevi pe plaja cu un cocktail in mana - ai deja alt program, pentru ca nu mai poti sta decat 2-3 ore dimineata sau seara ... si trebuie sa fii cu ochii si mainile pe bebelus (mai ceva decat pe o butelie...)

Avatajele pentru tine - este ca vei vedea marea si vei simti acel aer de libertate ... chiar daca acum in alte conditii.

Avantajele marii pentru bebelus

1. Poate explora si cunoaste texturi noi

Adevatul este ca dam o multime de bani pe tot felul de jucarii inteligente care trebuie sa dezvolte intelingenta senzoriala deoarece expunerea la diversi senzori este benefica pentru bebelus si ii dezvolta inteligenta, dezvoltarea motorica si dezvoltarea vocabularului.

De asta, plaja cu nisipul ei in diverse forme este un laborator perfect pentru dezvoltarea senzorilor bebelusului.

2. Bebe va dormi mult mai bine

Pe forumul Desprecopii mamicile isi impartasesc marele secret - daca bebelusul nu poate dormi, cu un aparat care face un zumzait special - sigur va dormi. Ei bine, suneteul pe care il fac valurile sunt ideale pentru a-l face pe bebe sa isi doreasca un pui de somnic. Un medic celebru american este de parere ca sunetul valurilor marii este in mod special drag bebelusilor si ii calmeaza pentru ca le aduce aminte de sunetele din burtica mamicii.

3. Bebelusul va invata sa iubeasca natura

Marea si nisipul ofera o perspectiva atat de noua bebelusului incat pur si simplu se va indragosti de natura si de frumuasetea ei. Psihologii sunt de parere ca o apropiere cat mai mare intre natura si bebelus il va face mai fericit si va iubi intotdeauna natura. Asa ca nu e niciodata devreme sa facem asta :)

4. Aerul sarat al marii este un izvor de sanatate pentru bebelusi

Apa de mare este un remediu natural pentru a trata nasucul infundat al bebelusului sau eczemele de piele. Apa de mare contine si o cantitate mare de magneziu care intra in pielea bebelusului in mod natural si il calmeaza.

5. Stau la soare si asta le face bine

Desi bebelusul mai mic de 6 luni trebuie sa stea la umbra si sa aiba pielea protejata de raditatiile solare - o doza de lumina solara este benefica pentru bebelusii mai mari de 7 luni pentru ca le intareste oasele prin aportul de vitamina D. Insa atentie, bebelusii nu trebuie lasati prea mult la soare - 15 minute zilnic sunt suficiente pentru doza de vitamina D.

6. Sunt amuzati non-stop

Bebelusilor le place repetitia - adica dupa prima zi la plaja, asteapta si a doua pentru ca stiu ca e vorba de distractie acolo. In plus, sunt fascinati de valuri, de nisip, de jucariile plajei - care desigur nu trebuie sa lipseasca. Galetusa, o sita mica, o stropitoare si gata, universul de joaca este creat. Au mereu de adus apa, de pus nisip, de privit marea ...

7. Bebelusii pot face nudism ;)

Si nu in ultimul rand ... ca bebelus iti poti inca permite un pic de nudism. Un bebe nudist nu are grija costumului de baie ... si experimenteaza libertatea totala pe plaja ...

La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere ... mai departe

sursa articol: desprecopii.com

marți, 4 iulie 2017

La masa cu bebe. Cum alegi scaunul de masa pentru bebelusi


Atunci cand bebe incepe diversificarea alimentatiei, in jurul mesei trebuie sa isi faca loc o noua achizitie: un scaun de masa pentru bebe. Special creat pentru cei mici, un scaun de masa pentru bebe il ajuta pe cel mic sa fie hranit in conditii de siguranta si de confort.

Dar cum alegi un scaun de masa pentru bebe? La ce trebuie sa fii atent atunci cand esti in cautarea unui scaun de masa pentru bebe perfect, mai ales cand pe piata sunt atat de multe variante?
Cand alegi un scaun de masa pentru bebe, nu aspectul trebuie sa primeze. In niciun caz. El trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii esentiale:
  • Sa fie sigur si functionabil: sunt cele mai importante caracteristici ale unui scaun de masa pentru bebe. Parintii trebuie sa verifice ca el este trainic, robust si usor de curatat (asta pentru ca bebe va transforma orice masa intr-un moment de arta). Stabilitatea unui scaun de masa pentru bebe trebuie sa fie verificata de catre parinti. Bebe se va misca foarte mult in timp ce va sta in el si trebuie evitat un accident nedorit.
  • Centurile de siguranta ale unui scaun de masa pentru bebelusi sunt foarte importante si ele. Datorita lor, bebe nu poate iesi din scaun. Tocmai de aceea ele trebuie sa fie rigide, cu prindere in 3 sau 5 puncte.
  • Tavitele atasate de un scaun de masa pentru bebe trebuie sa fie si ele verificate de catre parinti.
    O tava foarte buna trebuie sa fie neteda, cu colturile rotunjite, din materiale dure, ca sa nu se deterioreze usor, sparge sau fisura. Tavita trebuie sa fie sigura si pentru castronase, adica sa fie usor adancite. Altfel, vor ajunge foarte usor pe jos.
  • Daca va place un scaun de masa pentru bebe cu roti, fiti atenti ca ele sa aiba si piedica. Rotile sunt practice si utile, dar daca nu sunt si sigure, risca sa il puna in pericol pe cel mic.
Dupa ce ai gasit un scaun de masa pentru bebelusi, sunt si alte lucruri pe care sa le iei in considerare: cel mic nu trebuie sa fie lasat nesupravegheat niciodata. Un scaun de masa pentru bebe nu este un moment de pauza pentru parinti, ba chiar din contra. Mai mult decat atat, un astfel de articol pentru bebelusi nu trebuie sa fie folosit pe o suprafata alunecoasa sau in panta.
La Noriel sigur vei descoperi un scaun de masa pentru bebe perfect, asa cum iti doresti tu sa fie. In plus, o multime de alte articole pentru bebelusi te asteapta la preturi accesibile si interesante. Iar la comenzi de minimum 150 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara.

duminică, 28 mai 2017

Haine si hainute pentru copii







   

   Mi se pare incredibil ca in ziua de astazi cu o asemenea abundenta de magazine fizice sau online ori fizice si online, este atat de greu sa gasesti hainute de calitate pentru copii. Atentie, am spus "de calitate" pentru ca altfel gasesti peste tot. O sa ma intrebati probabil, ce inseamna haine de calitate pentru copii sau probabil va veti gandi la numele unui brand, insa nu are nici o legatura.

Numele unui brand reprezinta doar o posibilitate sau o probabilitate mai mare de a gasi haine de calitate, nu garanteaza insa in nici un caz 100%, calitatea respectivelor hainute. Si credeti-ma ca am cumparat haine de brand de la cele mai mari reprezentante din Europa sau din U.S.A. si am avut suprize neplacute de foarte multe ori.

La ora asta nu mai stiu multe brand-uri care sa se respecte si de la care sa ai garantia ca atunci cand cumperi ceva, chiar acel lucru este de calitate, ca si produs si ca parti componente.

Ce parti componente, veti exclama uimiti, ca vorbim de haine pentru copii, nu de calculatoare. Pai sa va spun: rib-ul trebuie sa fie de calitate (partea putin elastica, facuta din alt material decat restul hainei si care se afla la maneci si la gat), ata trebuie sa fie de calitate si este o componenta foarte importanta, pentru ca trebuie sa nu intre la apa sau mai exact, sa nu isi modifice in prezenta apei, calitatile, culorile sa fie de calitate si mai exact, procesul de vopsire, materialul sa fie de calitate pentru ca altfel apar suprize neplacute in urma spalarii sau purtarii obisnuite, eventualele imprimeuri sa fie de calitate ca sa nu arate dupa doar cateva purtari ca si cum le-ar avea de la vreun bunic...etc.

In Romania, singurul magazin de unde am cumparat hainute pentru copii, care sa fie de o calitate foarte buna si la un pret exceptional raportat la calitatea respectiva, este Noriel, fara nici o indoiala. Eu cel putin nu mai stiu altul..si cumpar haine pentru copii de vreo 12 ani de zile si am 3 copii, adica am avut posibilitatea sa tot cumpar si nu am fost niciodata dezamagit.

Ce am cumparat de la Noriel, in materie de haine pentru copii? Pai, am cumparat de la rochite si fustite, pana la pantalonasi, tricouri, bluze, compleuri etc.

Le-au purtat copiii, pe rand, apoi le-am facut cadou altora si le poarta si acum si ma tot intreaba cat de scumpe au fost pentru ca nu le vine sa creada ca o hainuta poate arata atat de bine dupa atat de mult timp.

Un alt motiv pentru care cumpar numai de pe site-ul Noriel, hainute pentru copii, este faptul ca intotdeauna gasesc la ei, mai o reducere, mai o oferta sau o campanie, transport gratuit, daca am probleme cu vreun produs mi-l schimba fara probleme si asta fara sa trebuiasca sa ma cert cu ei sau ceva. Intotdeauna oamenii au fost super intelegatori si nu am intampinat nici un impediment cand a fost sa schimb vreun produs.

Dar haideti sa va fac niste recomandari, pe categorii, hainute de copii pe care eu le-am cumparat copiilor si pentru a caror calitate, garantez 100%:

vineri, 19 mai 2017

Vaccinurile sau Imunizarile copilului

Vaccinurile / imunizarile reprezinta un capitol foarte important in ingrijirea copilului dumneavoastra. Ele protejeaza copilul de o serie de boli infectioase potential grave. In prezent difteria si poliomielita sunt aproape eradicate, iar rujeola si tusea convulsiva apar rareori. Totusi atat timp cat exista pericolul de imbolnavire, copiii trebuie vaccinati la timp. In Romania, vaccinarea copiilor este garantata gratuit, insa parintii trebuie sa stie ca ei sunt cei care administreaza drepturile copiilor lor. Unul din aceste drepturi este de a fi protejati prin vaccinare. Totul despre vaccinuri si vaccinare, mai jos.

De ce are nevoie copilul meu de atatea vaccinari?Imediat dupa nastere copiii sunt protejati fata de multe boli infectioase datorita anticorpilor pe care ii au in sange, primiti in viata intrauterina, de la mama. Cantitatea acestor anticorpi se diminueaza in timp si copilul devine vulnerabil la boala. Vaccinarea determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. Injectia este lucrul care ii sperie foarte tare pe parinti. Dar daca stii ce trebuie sa faci dupa vaccinare, vei putea sa-i diminuezi durerea.

Cum actioneaza vaccinurile?Vaccinurile sunt facute din bacterii sau virusi care determina bolile respective, dar cu actiune diminuata sau chiar morti. Atunci cand acesti virusi sau aceste bacterii modificate sunt injectate in corpul copilului, sistemul imunitar actioneaza in sensul stimularii organismului in a produce anticorpi. Odata produsi, acesti anticorpi ramani activi in corpul copilului tau si sunt gata de actiune daca apare pericolul unei boli reale. De exemplu, daca in zona apare virusul tusei convulsive (cineva il aduce din alta tara), copilul tau nu se va imbolnavi sau va face o forma mult mai usoara a bolii comparativ cu un copil nevaccinat. Una din mamele al carei copil a avut una din bolile respective scrie pe forumul Desprecopii.com : “Copilul meu a petrecut 8 zile in spital cu oxigen, I s-a monitorizat imima, perfuzii, etc. Intrebandu-te daca toate acestea ar fi putut fi evitate prin vaccinare, vei realiza de ce vaccinarile sunt atat de importante”.

Problemele legate de vaccinarile copiilor:Majoritatea vaccinurilor se administreaza prin injectare. In plus pentru a obtine protectia dorita aproape toate vaccinurile injectate trebuiesc administrate repetat. Cei mai multi copii nu au nici o problema dupa ce sunt vaccinati. Inainte de administrarea vaccinului medicul va verifica starea de sanatate a copilului si tot istoricul imunizarilor anterioare.Atentie:  COPILUL TREBUIE SA FIE PERFECT SANATOS! Daca copilul este bolnav, vaccinarea trebuie amanata.Uneori, dupa administrarea unui vaccin copiii sunt mai agitati, au putina febra sau o rosata a pielii in jurul locului unde s-a injectat vaccinul. Nu aveti nici un motiv de ingrijorare atat timp cat copilul nu pare bolnav.In primele 24 de ore dupa administrarea vaccinului DTP este bine sa dati copilului cate o doza pediatrica de paracetamol la fiecare 4 ore, mai ales dupa prima administrare a acestui vaccin. Dupa fiecare administrare de vaccin puneti intrebarile necesare pentru a nu va face griji inutile in cazul reactiilor normale dupa vaccin dar si pentru a sti cum sa actionati in orice situatie deosebita.Schema vaccinurilor obligatorii si gratuite in ROMANIA (2007)
Varsta Vaccin Descrierea vaccinului


0-7 zile BCG – maternitate Vaccinare impotriva tuberculozei (vaccinarea se face in maternitate)
  HB#1 – maternitate Vaccinare impotriva hepatitei B (in maternitate)

2 luni DTP-VP (oral, intramuscular) + BH#2 Vaccinare antihepatica B, vaccinare antipoliomelitica, vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis

4 luni Dtp – vp (oral, intramuscular) Vacciare antipoliomelitica, vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis

6 luni DTP +VP + HB#3 Vaccinare antihepatica B, vacciare antipoliomelitica, antitetanica / antipertusis

12 luni AR (se poate opta doar pentru ROR la 12 luni) Vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis si vaccinare antipoliomelitica

12 luni R1 DTP + R1 VP (rapel 1) ROR (Priorix) Vaccinare antirujeolica

30-5 luni R2 DTP (rapel 2) Vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis

7 ani DT - AR Vaccinare antirujeolica, antidifterica, antitetanica

9 ani VPOT (oral trivalent) Vaccinare antipoliomelitica, vaccinare antihepatita B

14 ani DT - BCG Vaccinare antituberculoasa si antidifterica / antitetanica


Despre bolile severe ce pot sa apara daca nu respecti calendarul imunizarilor:Difteria:Difteria este o boala infectioasa severa, in care se poate forma o membrana in portiunea posterioara a nasului si gatului, impiedicand astfel respiratia. Se poate preveni prin vaccinarea DTP.Rujeola:Rujeola este o boala potential severa. Ea poate determina febra mare si complicatii de tipul infectiei la nivelul ochiului si al urechii medii, surditate, crup, pneumonie si mult mai rar, complicatii la nivelul creierului. Se poate preveni prin vaccinare VVR.Tusea convulsiva:Este o infectie bacteriana periculoasa, mai ales la sugari. Tusea are un aspect particular – copilul are crize de tuse “latratoare” care se termina printr-un “horcait”. Acest “horcait” inspirator poate fi in;ocuit printr-un stop al respiratiei. Complicatiile include convulsii, pneumonie, infectie otica, hernii si uneori complicatii cerebrale. Se poate preveni prin vaccinare DTP.Tetanosul:Tetanosul este o infectie care poate duce la deces. Ea apare atunci cand o rana (chiar superficiala) este contaminata cu pamant continand spori de tetanos. Afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii). Este foarte important sa preveniti boala prin vaccinare si revaccinare periodica. Se poate preveni prin vaccinare DTP.Poliomielita:Este o boala virala care afecteaza sistemul nervos central. Poate determina paralizii ale membrelor, si uneori paralizii extensive, cuprinzand muschii respiratori, meningita si chiar moartea.Protectia impotriva acestei boli este esentiala. Se poate preveni prin vaccinare anti-polio VPO. Vaccinuri optionaleVaccinul antirubeolic asigura protectie impotriva rubeoleo. Rubeola este o boala eruptive cunoscuta si sub numele de pojarul german de trei zile.Vaccinul antivaricelosVaccinul antivaricelos asigura protectie impotriva infectiei cu virusul varicelo-zosterian – care produce ca boala primara varicela, o boala eruptiva extrem de contagioasa. Vaccinul contine virus viu, atenuat si face parte din vaccinurile ogligatorii in multe tari.Vaccinul antiurlianVaccinul antiurlian asigura protectie impotriva oreionului/parotidei epidemice. Oreionul este o boala virala produsa de virusul urlian, caracterizata prin largirea dureroasa a parotidelor si a altor glande salivare.  In unele tari dezvoltate exista un vaccine combinat pentru rujeola, rubeola, oreion – si in unele tari face parte din lista vaccinurilor obligatorii.


sursa articol: http://www.desprecopii.com/info-id-77-nm-Vaccinurile-sau-Imunizarile-copilului.htm

miercuri, 8 martie 2017

Lego pentru copii mici

            Exista o colectie de Lego, dedicata copiilor mici, cu varste cuprinse intre 18 luni si 5 ani. Bineinteles ca aceasta este o regula generala si comporta exceptii. Ambii mei copii, spre exemplu, se jucau cu Lego Duplo, de la 8 respectiv 11 luni. Caramizile (blocks) de Lego Duplo, sunt duble ca marime (atat ca latime cat si ca inaltime), fata de cele obisnuite / traditionale, tocmai pentru a nu putea fi inghitite de catre cei mici, in acelasi timp fiind si compatibile cu celelalte colectii.



            Temele folosite in colectii de Lego Duplo (care apropos, de cand a fost introdus ca si colectie, in 1969 si pana astazi, s-a mai numit in amumite perioade si Preschool sau Explore) sunt potrivite pentru cei mai mici membri ai familiei tale: ferma, zoo, aeroport, oras, politie si foc, trenuri, constructii etc).

In cvasiunanimitatea lor, colectiile Lego Duplo, folosesc culori puternice, de genul: rosu, galben, albastru, alb, verde.

Cele mai mici preturi la jucariile Lego Duplo, in Romania, noi le-am gasit intotdeauna la Noriel, de asemenea fotografii de calitate ale produselor, descrieri exhaustive, informatii reale despre stoc, un call center profesional si livrari prompte, in urma comenzilor online.

Am facut pentru dvs, un top al preferintelor in materie de Lego Duplo:


Si mie, cand erau copiii mici, mi-a recomandat cineva colectia Lego Duplo si ii multumesc si in ziua de astazi, din punctul meu si al copiilor mei, sunt cele mai tari jucarii: cea mai mare rejucabilitate, practic cu un singur joc de lego, se jucau luni intregi, orice colectie de lego cumparata ulterior, este compatibila, nu se strica, nu se decoloreaza, nu sunt periculoase, raportate la re-jucabilitate, nu sunt scumpe etc. Practic nu imi vine in minte, dupa atati ani de zile, nici macar un singur minus in privinta jucariilor Lego. 

Copii: ce efecte secundare au tratamentele hormonale pentru tulburările de creştere?

Terapia adecvată cu hormon de creştere are rar efecte secundare. Supradozarea determină însă retenţia hidrică în ţesuturi ducând la dureri articulare. Acest efect secundar, mai frecvent întâlnit, este însă reversibil în urma scăderii dozei.
Alina N.,din Iaşi: „Aş dori să ştiu ce înseamnă să crească normal un copil? Practic cât ar trebui să crească un copil într-un an? Când se recomandă tratamente cu hormoni de creştere pentru copii? Cât timp trebui urmate acestea? Au efecte secundare grave? Cât timp ar treui să dureze tratamentul? Sper să mă ajutaţi cu un răspuns pentru nepoţica mea de 8 ani. Medicul de familie a spus că e posibil să aibă tulburări de creştere şi i s-ar putea recomanda un tratament cu hormoni de creştere. Iar noi ne temem de posibilele efecte secundare. Care ar ptea fi cauza acestei tulburări de creştere?”.
Dr. Dumitru D. Brănişteanu, medic primar endocrinolog, Spitalul Universitar „Sf. Spiridon“, doctor în ştiinţe medicale, Universitatea Catolică Leuven: „Ritmul creşterii produsului de concepţie în perioada intrauterină este foarte alert, mai rapid decât după ce copilul s-a născut. Copiii la naştere au o greutate în jur de 3 kg şi o talie medie puţin peste 50 cm dacă sunt născuţi la termen. Dacă sunt născuţi înainte de termen, dimensiunile lor corespund vârstei lor gestaţionale din momentul naşterii (adică 7 luni, 8 luni, etc.) Dacă un copil născut la termen are o greutate mai mică de 2.500 grame (2,5 kg) atunci el este prea mic, fenomen cunoscut sub numele de retard de creştere intrauterină. Dintre aceşti copii, cam jumătate recuperează retardul statural în primii trei ani de viaţă, restul rămânând prea mici. În primii doi ani de viaţă, copiii cresc cu un ritm alert, după care viteza de creştere este aproximativ constantă până în momentul instalării pubertăţii. Astfel, atât băieţii cât şi fetele cresc în perioada copilăriei până la pubertate cu o viteză medie de 5-7 cm pe an. Odată pubertatea instalată, sub acţiunea hormonilor sexoizi (testosteron la băieţi sau estradiol la fetiţe) se produce o accelerare a vitezei de creştere, ajungându-se la circa 10 cm pe an. Sub acţiunea aceloraşi hormoni se produce în acelaşi timp închiderea (osificarea) cartilagiilor de creştere ale oaselor lungi, la nivelul cărora are loc alungirea acestora, astfel încât după 2-4 ani are loc încetarea creşterii cu atingerea taliei finale. Talia finală este mai mare în medie la băieţi decât la fete, deoarece aceştia îşi declanşează pubertatea mai târziu şi au timp să crească mai mult, iar puseul de creştere sub acţiunea testosteronului este mai important decât cel cauzat de estradiol. Talia finală a copiilor e apropiată de talia medie a părinţilor, de aceea părinţii mai înalţi au o şansă mai mare de a avea copii mai înalţi. Talia finală e dependenta şi de fondul genetic, diversele rase fiind caracterizate de talii diferite. Tribul Tutsi e caracterizat, de pildă, de o talie medie a bărbaţilor de peste 180 cm, în timp ce tribul pigmeilor e caracterizat de o talie medie de 140 cm.
Când poate fi suspectată o tulburare de creştere cauzată de o boală
La o anumită vârstă, cei mai mulţi copii au o talie apropiată de talia medie pentru vârsta respectivă. Cu cât talia este mai mică, numărul copiilor apropiaţi de talia respectivă sunt mai rari, astfel încât copiii foarte mici sunt foarte rari. Înălţimea copiilor de diferite vârste poate fi evaluată utilizând curbele de creştere pentru copiii de aceeaşi rasă şi sex. Un copil de talie prea mică pentru vârsta sa poate fi suspectat că are o tulburare de creştere cauzată de o boală, mai ales dacă părinţii sau fraţii şi surorile sale au o talie normală. Un copil poate totodată să nu fie foarte mic, dar să fi crescut prea puţin în ultima vreme, cu o viteză mult mai mică de 5 cm pe an. Încetinirea creşterii poate fi un prim semn al unei boli a copilului care s-a instalat recent şi care i-a afectat ritmul creşterii, de aceea copiii trebuiesc măsuraţi frecvent în perioada de creştere. În fine, copii cu talie mică la naştere pot fi suspectaţi precoce a avea o afecţiune care să-i fi determinat un retard de creştere intrauterină.
Excesul sau deficitul unor hormoni pot impieta procesul de creştere
Retardul de creştere intrauterin poate apărea din cauze genetice, fetale, sau din cauze materne, legate de nutriţia mamei, de malformaţii uterine sau ale placentei. În perioada postnatală, tulburările de creştere pot fi cauzate de diverse afecţiuni generale care să impieteze starea de nutriţie şi de sănătate a copilului (boli cardiovasculare, renale, hepatice, digestive, hematologice). Alteori, afecţiuni genetice precum acondroplazia sau sindromul Turner asociază multiple trăsături printre care şi talia mică, acei copii avînd în general un aspect dizmorf, cu picioare scurte. Nu în ultimul rând, excesul sau deficitul unor hormoni pot impieta procesul de creştere (deficitul de hormon de creştere, dar şi de hormoni tiroidieni, precum şi excesul de glucocorticoizi sau de hormoni sexoizi). Lipsa unei nutriţii adecvate, ca şi a afecţiunii unei vieţi de familie pot întârzia mult procesul de creştere. Evident, părinţii de talie mică vor avea copii ce li se vor asemăna. O situaţie relativ frecvent întâlnită e reprezentată de copiii cu pubertate întârziată constituţional. Ei vor avea la un moment dat o talie mai mică decât a copiilor de vârsta lor care şi-au declanşat deja pubertatea. Declanşarea tardivă a puberatii lor va determina un puseu de creştere care îi va readuce în canalul normal de creştere, ajungându-i din urmă pe ceilalţi copii. Pubertatea întârziată constituţional e de obicei moştenită, unul din părinţi experimentând o evoluţie comparabilă, iar talia finală atinsă de copil va fi normală şi corespunzătoare taliei părinţilor săi.
Teste specifice pentru a diagnostica copii care au un deficit de hormon de creştere total sau parţial
Hormonul de creştere, secretat de celule specializate localizate în glanda hipofiză, este principalul hormon implicat în procesul de creştere din perioada postnatală. În ultima perioadă s-a reuşit sinteza hormonului de creştere uman recombinant prin tehnologii de biologie moleculară. Printre copiii cu tulburări de creştere există şi copii care au un deficit de hormon de creştere total sau parţial. Aceşti copii pot fi diagnosticaţi prin teste hormonale specifice. Ei sunt armonios dezvoltaţi, chiar dacă mici, iar dacă deficitul de hormon de creştere este izolat, neasociat altor deficite (ca de exemplu deficit de hormoni tiroidieni), atunci intelectul copiilor este normal. Terapia cu hormon de creştere recombinant este eficientă, accelerând viteza de creştere a copiilor dovediţi a avea un deficit de hormon de creştere, astfel încât aceştia vor creşte cu un ritm de 10-15 cm pe an, recuperând din handicapul statural. Hormonul de creştere este administrat zilnic, intradermic, cu un ac atraumatic, asemănător terapiei cu insulină. Terapia cu hormon de creştere nu e rezervată doar copiilor cu deficit de hormon de creştere (cunoscuţi şi sub numele de nanici hipofizari), ci şi altor copii suferind de tulburări de creştere fără un deficit de hormon de creştere - sindroame genetice precum sindromul Turner, sindromul Noonan, sau copiilor cu retard de creştere intrauterin care nu au recuperat handicapul statural în primii 3 ani după naştere. Terapia cu hormon de creştere îmbunătăţeşte calitatea vieţii copiilor cu insuficientă renală şi, prin optimizarea compoziţiei corporale a copiilor cu sindrom Prader Willi, cu talie mică şi obezitate predispozantă la diabet zaharat, scade insulinorezistenţa şi riscul de diabet.
Efecte secundare
Terapia adecvată cu hormon de creştere are rar efecte secundare. Supradozarea determină însă retenţia hidrică în ţesuturi, determinând dureri articulare (efect secundar mai frecvent întâlnit şi reversibil în urma scăderii dozei). Terapia cu hormon de creştere trebuie continuată până în momentul încetării creşterii şi/sau închiderii cartilagiilor de creştere. Dacă deficitul de hormon de creştere este sever, se poate continua terapia şi în viaţa adultă, când creşterea a încetat, dar cu o doză mai mică, în vederea optimizării compoziţiei corporale, cu scăderea masei grase şi creşterea masei musculare, cât şi creşterea calităţii vieţii“.

sursa

sâmbătă, 18 februarie 2017

Recomandari biciclete, trotinete si triciclete pentru copii

Am strans pentru dumneavoastra, cateva sfaturi si recomandari in ceea ce priveste achizitia unor noi biciclete, triciclete sau trotinete pentru copii:

  • greutate
    • cu cat este mai usoara cu atat este mai bine. Fiecare suta de grame in plus, conteaza cand vorbim de jucarii de exterior. Am vazut copii de 6 ani cu biciclete atat de grele incat tu ca adult, iti rupeai spatele, incercand sa le cari. Gandeste-te ce inseamna insa pentru un copi de 15-30 de kg, sa isi ridice bicicleta, sa si-o care, sa cada cu ea. In consecinta, cu cat este mai usoara, sfatul nostru: cu atat mai bine.
  • rezistenta
    • oarecum in contradictie cu prima cerinta: rezistenta conteaza. Si nu, nu este un paradox: o bicicleta poate fi usoara si rezistenta in acelasi timp. Sfatul nostru: inainte sa o cumparati, interesati-va de greutatea bicicletei si intrebati care sunt materialele folosite la constructia respectivei biciclete / trotinete sau triciclete.
  • marimea
    • o bicicleta prea mica, va chinui copilul in loc sa ii ofere bucurie. O bicicleta prea mare, va fi greu de carat, nu ii va oferi o experienta placuta. Asa incat incercati sa nu faceti economie si sa ii cumparati o biciclete copilului, pe care sa o aiba pana intra la facultate. Nici voua nu v-au cumparat parintii, la 5 ani, pantaloni pentru cand veti avea 18 ani, nu?
    • gasiti pe internet o multime de calculatoare pentru a putea alege corecta marimea trotinetei, bicicletei sau chiar a tricicletei in functie de varsta si inaltime.
  • franele
    • preferabil sa aveti frana de mana atat pentru fata cat si pentru spate. Cand copilul va trebui sa se opreasca inainte de a intra in lac, o sa intelegeti la ce este importanta aceasta cerinta.
  • ghidon si sa(scaun) reglabile
    • da, stiu ce o sa imi spuneti, toate sunt reglabile! Nu, nu este asa, conteaza foarte mult ce inseamna reglabil: am vazut spre exemplu biciclete, la care ghidonul si saua se puteau ridica doar 2-3 cm, astfel incat copilul cand creste, ori mergea foarte chinuit pe ea ori trebuia sa o schimbi
  • roti ajutatoare
    • este o optiune necesara pentru incepatori. Atentie insa ca aceste roti sa fie detasabile.
  • cauciucuri gonflabile
    • exista, spre surprinderea noastra, inca biciclete si triciclete cu roti "pline". Vor fi un chin pe aproape orice fel de teren.
  • aparatori noi fata / spate
    • aici putem spune ca este vorba de mai multe variabile: la un copil foaret mic, aceste aparatori vor adauga foarte mult la greutate, mai ales daca sunt metalice. In consecinta sfatul nostru este sa fie ori detasabile ori din plastic.
  • aparatoare lant
    • un accesoriu foarte necesar: copilul nu se zgarie, nu isi prinde pantalonul de lant, daca exista aceasta aparatoare.
Si in final, cateva recomandari de la noriel, in privinta bicicletelor, tricicletelor si a trotinetelor. Toate produsele recomandate, se gasesc la reduceri foarte mari:







luni, 6 februarie 2017

Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati

Comunicarea adolescent-parinte nu e intotdeauna foarte simpla

Vrei sa comunici mai bine cu adolescenta/adolescetul tau? Iata aici 5 idei intotdeauna la indemana. Unele pot reprezenta o schimbare de atitudine, altele sunt tactici pe care le puteti pune in aplicare; toate au potentialul de a imbunatati dramatic comunicarea dintre dumneavoastra si adolescentul dumneavoastra.

1. Incercati mai intai sa intelegeti, apoi sa va faceti inteles.

Stephen Covey, un celebru psiholog american, ne-a oferit unul dintre cele mai bune sfaturi de a imbunatati comunicarea in general: Incercati mai intai sa intelegeti, apoi sa va faceti inteles. Acest lucru este deosebit de util de aplicat in comunicarea cu adolescentii dumneavoastra.

Parintii au uneori tendinta de a reactiona rapid, iar acest lucru se poate intoarce impotriva dorintei dumneavoastra de a imbunatati comunicarea.

De exemplu, copilul vine acasa cu un 5 la testul de franceza. Inainte de a sari prea rapid, intrebati-l ce s-a intamplat.

Tanarul dumneavoastra fiu, posesor de curand al permisului de conducere sau doar proaspat posesor al unui scuter, vine seara acasa dupa ora stabilita. Dumneavoastra patrulati prin casa, bolnava de ingrijorare.

Este usor sa sariti la gatul lui cand intra pe usa, chiar daca sunteti usurata ca-l vedeti teafar acasa. Insa mai intai ascultati ce are de spus. Nu numai ca puteti evita sa-l umiliti, dar invata astfel ca il veti asculta intotdeauna si ca respectati ce are de spus.

2. Fiti pe-aproape in ciuda faptului ca va respinge

Adolescentul dumneavoastra va poate rani sentimentele daca, intr-un fel sau altul, pare sa va respinga. Aceasta evolutie poate fi o parte naturala a procesului sau de maturizare; pe masura ce adolescentii invata sa fie pe picioarele lor si sa-si dezvolte increderea in propriile decizii, parintii pot avea sentimentul ca sunt respinsi. Iar uneori parintii se imbufneaza sau se confrunta cu sentimentul ca sunt inutili. Dar chiar daca aveti sentimentele ranite, trebuie sa mentineti deschiderea catre comunicarea cu copiii. Ei se afla in toiul unor schimbari dramatice de dezvoltare, sunt uneori coplesiti de evenimente si de schimbarile care fac parte din viata lor.

Dumneavoastra trebuie sa fiti pe aproape , deschisi spre comunicare, aratandu-le si spunandu-le tot timpul ca-i iubiti, orice ar fi. Nu interpretati gresit replicile lor taioase reducand comunicarea cu ei; continuati sa le ramaneti aproape deoarece au nevoie de dumneavoastra mai mult ca niciodata.

3. Urmati-va inima si aveti incredere in intuitie

Ati avut incredere in intuitie cand copilul era mic. Mai tineti minte ce discutie ati purtat cu medicul cand stiati micutul are o infectie la ureche desi la consultatie medicul nu era de parerea dumneavoastra?

Parintii adolescentilor permit uneori stereotipurilor sa capete mai multa importanta decat are propria intuitie. Nu lasati sa vi se intample asa ceva. Chiar daca adolescentul dumneavoastra este in plin proces de schimbare, tot dumneavoastra il cunoasteti mai bine decat oricine.

Daca intuitia va spune ca este tot un copil bun, nu cadeti in capcana de a va pierde increderea in el. Daca intuitia va spune ca este ceva in neregula, actionati in consecinta si nu veti gresi. Trebuie sa aveti incredere in toate instinctele dumneavoastra si sa va dezvoltati capacitatea de a asculta (de a fi receptiva la el) pe toate lungimile de unda disponibile.

4. Negociati cu adolescentul  - negocierea este un lucru bun!

Este foarte corect ca parintii sa negocieze cu adolescentii lor. Adolescentii merita sansa de a avea acces la regulile pe care trebuie sa le respecte. Pe masura ce se maturizeaza regulile se schimba, iar capacitatea lor de a negocia va ofera informatii despre nivelul lor de maturitate. Aceste informatii sunt foarte pretioase pentru dumneavoastra. De asemenea, este un mod de a va ajuta adolescentul sa dezvolte aptitudini importante in viata.

Negocierea este buna si pentru ca le impune parintilor sa examineze regulile pe care le aplica si sa le schimbe in mod constient si atent pe masura ce se dezvolta adolescentii. Asta nu inseamna ca trebuie sa cedati presiunilor sau sa le permiteti lucruri care nu vi se par corecte. Inseamna insa sa discutati cu ei regulile si motivele din spatele lor.

5. Uneori comunicarea indirecta functioneaza cel mai bine.

Nu toti adolescentii pot sta la discutii de la suflet la suflet. De fapt, probabil ca foarte putini pot face asta. Cum puteti sa tratati subiectele importante cand copiii dumneavoastra nici macar nu se opresc destul de mult pentru o mica discutie? Ajutati-va de comunicarea indirecta. Scrieti un bilet, o scrisoare, un e-mail.

Planificati o scurta discutie cand adolescentul se afla in masina cu dumneavoastra. Ei asculta tot ce spuneti chiar daca nu par sa o faca. Poate va trebui sa le dati timp pentru a absorbi ceea ce spuneti, fara a fi nevoiti sa raspunda imediat. Obisnuiti-va sa comunicati indirect, este adesea cea mai eficienta metoda de comunicare cu adolescentii.


Pubertatea copiilor nostri - sa o intelegem

Ca parinte, nici nu iti vine sa crezi ce a trecut timpul. Dar, observi cu ochi plini de iubire ca sanii fiicei dumneavoastra inmuguresc pe sub ceea ce altadata parea a fi o bluza inocenta.

Sau ca fiul dumneavoastra vine de la antrenamentul de fotbal mirosind ca de parca a sapat toata ziua in cadrul unei echipe de drumari. Pfffff  - puiii nostri au ajuns deja la pubertate? Ce se intampla aici? Iata sfatul de la Desprecopii.com:


Adolescentii: cum ii ajutam sa fie mai siguri si cum le crestem respectul pentru ei insisi

Adolescentii au des probleme de sub-estimare. E o problema tipica a varstei care ii face sa fie nesiguri pe ei si sa aiba prpbleme cu stima de sine. In plus, se simt ciudat cand primesc laude.

Adeseori, fara a se gandi la aceasta, parintii intaresc zilnic stima de sine a tinerilor lor, fie prin complimentarea unei sarcini bine facute, prin sarutul de la revedere (presupunand ca inca mai permit acest gest de afectiune din partea parintilor) sau prin disciplinarea lor in urma incalcarii regulilor.

Insa, fiecare dintre noi avem zile in care, din greseala, vatamam ego-ul copilului sau pur si simplu ratam posibilitatile de a le deschide usi ce le arata cum sa se simta bine cu ei insisi. Iata cateva modalitati usoare care te vor ajuta sa-i insufli respectul de sine copilului tau.

sursa