miercuri, 8 iunie 2016

De ce apar pistruii si cum scapam de ei

Când erai mică, poate părinţi tăi ţi-au spus că pistruii sunt sărutările îngerilor. Aceste pete mici de pe piele sunt semnele unui pigment numit melanină. Melanina protejează pielea ta împotriva razelor solare dăunătoare deoarece reflectă şi absorb razele UV. Pistruii apar fie din motive genetice, fie datorită expunerii la soare.

De ce apar pistruii la soare?
Există persoane care nu au avut pistrui în copilărie şi totuşi au acum, datorită expunerii repetate la soare. Mâinile şi faţa sunt părţile corpului cele mai expuse la soare şi aici apar pistruii cel mai des. Dacă vrei să previi apariţia lor, trebuie să foloseşti o cremă bună pentru protecţia solară. De asemenea, trebuie să limitezi orele la care te expui la soare şi să te fereşti de alte surse de raze ultraviolete, cum ar fi saloanele pentru bronz artificial.  Din păcate, persoanele care au pistrui sunt mai expuse riscurilor cancerului de piele. Deşi pistruii în sine sunt inofensivi, trebuie să îi ţii mereu sub observaţie – orice schimbare neobişnuită ar trebuie să te determine să consulţi un dermatolog.

Efectele nocive ale expunerii la soare

Care este tratamentul pentru pistrui
Multe femei doresc să scape de pistrui, mai ales atunci când observă că fondul de ten, oricât de bun şi de generos aplicat ar fi el, nu acoperă aceste pete deosebite. Există metode sigure şi eficiente pentru a scăpa de pistrui. De multe ori, pentru cele mai bune rezultate, se foloseşte un tratament multiplu sau o combinaţie de mai multe tratamente. Nu toate femeile vor răspunde la fel la acelaşi tratament iar pistruii pot să reapară prin expunerea repetată la raze UV.

Metode medicale
Tratamente cu laser pot decolora pistruii tău şi pot preveni apariţia altora. Este o procedura sigură şi există un risc scăzut de decolorare a pielii. Criochirurgia este o altă metodă de a scăpa de pistrui. Acestă metodă funcţionează doar pentru unele tipuri de pistrui şi presupune îngheţarea lor folosind nitrogen lichid. Tratamentele pe baza pulsurilor de lumină sunt şi ele folosite pentru îndepărtarea pistruilor. Pistruii mai pot fi decoloraţi folosind creme speciale în acest scop. Cremele care conţin acid Kojic pot fi cumpărate şi cu şi fără prescripţie medicală. Este nevoie de un tratament ce presupune aplicarea acestor creme pe o perioadă de luni de zile. Ele funcţionează şi mai bine dacă sunt combinate cu cremele de protecţie solară.

Plante aromate care vindeca pielea

Metode naturiste
Pentru femeile care se tem de metodele medicale de înlăturare a pistruilor, avem o serie de metode naturiste ce ar putea funcţiona. Ele sunt mai ieftine şi presupun aplicarea unor măşti făcute din legume şi fructe. Una dintre metode presupune prepararea unei creme care se aplică pe suprafaţa pistruiată a corpului, cremă preparată din castravete şi lapte dulce. Castravete se taie rondele şi se amestecă cu laptele, urmând ca acest produs să fie lăsat la măcerat timp de câteva ore. După aceea, trebuie să scurgi laptele şi să aplici compoziţia acolo unde este nevoie.

Carui anotimp ii apartii?

Pentru faţă, mai poţi încerca un amestec dintr-o lingură de tărâţe şi orz şi una de făină de secară. Fă o cremă din aceste produse plus zeamă de lămâie şi lasă crema să acţioneze 15 minute pe tenul tău, urmând să te clăteşti bine cu apă caldă.

sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu