joi, 13 noiembrie 2014

Instalare Windows 8.1

În primul rând, trebuie să descărcaţi versiunea finală de la Microsoft ori să o achizionaţi prin unul din canalele oficiale prin care este distribuit Windows 8. Dacă plănuiţi să instalaţi Windows 8 într-o maşină virtuală, VirtualBox este singura soluţie gratuită în care funcţionează fără probleme. Când creaţi maşina virtuală, alegeţi Windows 8 atunci când sunteţi întrebat de sistemul de operare ce urmează a fi instalat. Totul ar trebui să funcţioneze fără probleme. Totuşi, dacă ele apar, citiţi acest ghid despre setările pe care trebuie să le activaţi pentru o funcţionare corectă: Instalare Windows 8 Developement Preview in VirtualBox.
Instalare Windows 8
Pentru a instala Windows 8, aveţi nevoie de o cheie (serial) de activare specifică versiunii de Windows 8 pe care doriţi să o instalaţi. De asemenea, aveţi nevoie şi de un cont Microsoft, cunoscut și ca Windows Live ID.

Resurse utile - De citit în timp ce instalaţi Windows 8

Noi am testat Windows 8 încă de la primele versiuni de test disponibile şi am creat câteva articole interesante şi utile. Vă recomandăm să le citiţi în timp ce instalaţi Windows 8.

Procedura de instalare a Windows 8

Pentru început, porniţi calculatorul folosind discul de instalare pentru Windows 8. Dacă folosiţi o maşină virtuală, porniţi-o folosind imaginea de instalare .iso pe care aţi descărcat-o. Windows 8 are nevoie de ceva timp pentru a încărca fişierele de instalare, timp în care va fi afişat un ecran aproape complet negru, similar cu cel de mai jos.
Instalare Windows 8
Odată ce fişierele de instalare sunt copiate, instalarea propriu-zisă începe prin a vă întreba ce limbă, timp, valută şi tastatură doriţi să utilizaţi. Trebuie menţionat că, cel puţin până în Octombrie 2012, Windows 8 nu va fi disponibil în limba română. Faceţi selecţiile pe care le doriţi şi daţi clic pe Next.
Instalare Windows 8
Pentru a începe instalarea, apăsaţi butonul Install now.
Instalare Windows 8
Veți fi rugat să introduceți cheia de activare a sistemului de operare (product key). Această cheie este inclusă în pachetul achiziţionat, ce include kitul de instalare. Tastați cheia de activare și dați clic pe Next.
Instalare Windows 8
Va trebui, acum, să citiţi acordul de licenţă. Bifaţi căsuţa "I accept the licence terms" şi apăsaţi Next.
Instalare Windows 8
Trebuie să alegeţi între a face o instalare prin actualizare sau una personalizată ("pe curat"). Vă recomandăm să alegeţi varianta Custom: Install Windows only (advanced) și să îl insalați pe o partiție separată.
Instalare Windows 8
Acum sunteţi întrebat unde doriţi să instalaţi Windows 8. Selectaţi partiţia pe care o doriţi şi faceţi clic pe Next. Dacă instalaţi Windows 8 pe o maşină virtuală sau pe un sistem curat, trebuie ca mai întâi să creaţi partiţia. Deci apăsaţi pe Drive options (advanced).
Instalare Windows 8
Ca să creați partiția, dați clic pe New.
Instalare Windows 8
Procesul de instalare oferă dimensiunea maximă pe care o poate aloca pentru partiţie. Aici specificați dimensiunea dorită și apăsaţi Apply. NOTĂ: Dacă vreţi să setaţi mai puţin spaţiu disponibil, atunci schimbaţi valoarea cu una care vă convine mai mult. Ar trebui să luaţi în considerare faptul că Windows 8 ocupă circa 10 GO spaţiu, asta fără a folosi opțiuni gen fișierul de hibernare, aplicaţii de dezvoltare de software, etc. Vă recomand să îi alocaţi cel puţin 20 - 25 de GO, pentru o buna funcţionare.
Instalare Windows 8
Acum sunteţi informaţi că Windows 8 va crea o partiţie adiţională pentru fişiere de sistem și restaurarea sistemului, în caz de probleme. Apăsaţi OK.
Instalare Windows 8
Partiţia rezervată pentru sistem este creată şi trebuie doar să apăsaţi din nou pe Next. Înainte de asta, asigurați-vă că partiția corectă a fost selectată pentru instalarea Windows 8. Notă: La acest pas puteţi şi să formataţi partiţia selectată, apăsând butonul Format, înainte de a apăsa butonul Next.
Instalare Windows 8
În sfârşit, instalarea începe. Procesul va dura ceva timp, acum având loc copierea tuturor fişierelor necesare şi instalarea întregului sistem de operare.
Instalare Windows 8
Odată ce instalarea este gata, Windows 8 va reporni automat sistemul. Apoi, veți vedea Windows 8 facând o serie de pregătiri pentru prima utilizare. În funcție de sistemul pe care îl aveți, este posibil să mai treceți printr-o procedură de repornire.

sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu